2011. február 17., csütörtök

Lilahagymalekvár

Nyáron, Bp. felé félúton, megálltunk a barátnőimmel a Káli medencében, Köveskálon vacsorázni.Van egy hely, ami szívem csücske, már a tulajdonosok szombathelyi származása miatt is ,de azért a kajáról is ejtsünk szót!
Kővirág az étterem (+panzió) neve. Mindenképp meg akartam mutatni a Ritának és Dórikánknak,mert Ők az ezt értékelős fajta.
Ajánlom a helyet a falusi stílust tanulmányozóknak, aminek szerintem a csúcsa amúgy is a balatoni felvidék.

Na és az étkek. Az előétel volt kacsamájpástétom pirítóssal, lilahagymalekvárral. Nem akartam mást enni. Mindig csak újra ezt. Hiba lett volna, de ájulatom meghatotta a nagyon kedves pincér fiút, és elmesélte a receptjét. Alig vártam, hogy lilahagymalekvárt csinálhassak bármivel.


cukor
lilahagyma
só,bors
vörösbor

Megpirítottam a cukrot, rászórtam a vékony karikára vágott hagymát.Só, bors. Felöntöttem a borral, és lekvárállagúra főztem.
Húsok mellé. Elájulsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése